Příjem mléka

chevron_right

Syrové mléko se čerpá z cisteren do skladovacích nádrží. V této oblasti jsou hlavními komponenty vyrovnávací nádrž, odvzdušňovací nádrž, objemový průtokoměr a ventilový blok. Jelikož je mléko nepasterizované, senzory nemusí splňovat nejvyšší hygienické požadavky.

Skladování mléka

chevron_right

Povětrnostní podmínky, sluneční záření a změny teplot mají vliv na přesnost měření a odolnost snímačů. Snímače Baumer jsou ideální pro nasazení v náročných venkovních podmínkách. Používají kryt z odolného nerezového materiálu s vysokým krytím proti pronikání vlhkosti a vykazují vysokou teplotní stabilitu měření. 

Pasterace mléka

chevron_right

Výměník tepla je základní součástí pasteračního systému a důležitou součástí procesu při zpracování mléka. Pro údržbu systému jsou nepostradatelnými pomocníky senzory tlaku, průtoku a teploty.

Filtrace mléka

chevron_right

Výkon celého filtračního systému závisí vždy na nejslabší filtrační sekci. Je nutná přísná kontrola tlaku, průtoku a teploty, aby se minimalizovaly polarizační účinky a zvýšila účinnost. Pro zvýšení efektivity, nabízí Baumer senzory s nejvyšší přesností a opakovatelností pro přesné monitorování procesu.

Odstředění mléka

chevron_right

Rychlost proudění a tlak při vstupu mléka do odstředivky ovlivňují účinnost procesu separace mléka a smetany i životnost odstředivky.  Chcete-li zachovat optimální proces odstředění a snížit množství odpadu během čištění, Baumer Vám ukáže 3 příklady, jak zefektivnit proces.

Homogenizace mléka

chevron_right

Homogenizace je mechanický proces přeměny struktury tukových kuliček v mléce. Tukové kuličky v mléce jsou pasírovány, čímž se jejich velikost sjednotí. Při pasírování mléka může homogenizační systém dosáhnout vysokých tlakových rázů. Aby se minimalizovaly vibrace a zvýšila kvalita mléka, mají průtok, tlak a správná teplota obrovský dopad na celkovou účinnost procesu.

CIP procesy

chevron_right

Udržovat technologii v hygienické čistotě je prioritou pro každý potravinářský provoz. Veškerá vedení a potrubí se musí proplachovat čistícím médiem, aby se odstranily bakterie a usazeniny. Pro technologii čištění se zažil termín CIP, z anglického Cleaning-in-Place neboli čištění na místě. Přesné a efektivní řízení CIP procesu pomocí snímačů Baumer zvyšuje bezpečnost potavin, přináší úspory nákladů a šetří životní prostředí.

Plnění mléka do obalů

chevron_right

V závěrečné fázi zpracování se zvyšují hygienické požadavky. Mléko bylo pasterizováno a je nyní připraveno k plnění do obalů a následné expedici.